Rosario
Glänzend
Iconia
Ottavia
Illuminada
Eloiser

EloiserLopetettu 24.3.2021 / virtuaalihevonen

  Eloiser, VH17-013-0111
  oldenburg tamma, 165cm, ruunikko

  syntynyt: 20.08.2017 (4v 22.12.2017, 8v 01.01.2018)

  Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.
Ch., KTK-III, KRJ-III, KV-II

Champion arvonimi myönnetty 03.02.2019
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 66p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 86,5 p.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 2v KV-II-palkinnolla, 18 p.Ellu on tallityöntekijän kauhu, kengittäjän kauhu, oikeastaan kaikkien kauhu. Se on sellainen takuuvarma hapannaama joka ajaa karsinastaan pihalle jokaisen joka ei sinne kuulu. Ja tämähän tarkoittaa siis sitä, että hänen karsinaansa ei kuulu ketään muuta kuin hän itse. Tämä tamma on niitä hevosia, joiden kanssa joutuu usein pysähtyä miettimään, että onkohan tämä oikeasti kaiken tämän arvoista. Sillä hoitotoimenpiteet ovat hevosen kanssa takuuvarmasti aina täyttä tuskaa.

Kengitys hoidetaan aina rauhoitettuna. Muuten tamma käytännössä vain kiskoo jalkoja pois kengittäjältä ja onpa se muutaman kerran heittäytynyt ihan maahan asti. Ei nyt ehkä suorastaan heittäytynyt, mutta tamma kyllä on mielenosoituksellisesti nojannut kenkääjään niin paljon, että se on mennyt nurin. Muutaman kerran tämän toistettuaan ei voi todeta muuta kuin, että ei tamma tuosta mitään oppinut vaan taitaa tehdä sen ihan tarkoituksella. Rauhoitettuna homma yleensä sujuu melko kivuttomasti vaikka joskus joutuu turvautumaan myös huulipuristimeen.

Mikä sitten ajaa aina jatkamaan tämän ilkikurisen ja mustaa verta omaavan hevosen kanssa. No kun se on vain niin hieno! Nimittäin ratsastaessa nuo kaikki tamman mielen päällä leijuvat tummat pilvet tuntuvat olevan tipotiessään. Ratsuna tamma on ketterä, energinen ja kuuliainen. Kyllä! Kuuliainen! Sitä ei ihan heti uskoisi kun katsoo tamman tallikäyttäytymistä. Jotenkin ne selästä käsin tulleet käskyt tamma hyväksyy paljon paremmin kuin vapaana ollessaan. Ja sen lisäksi ketteränä ratsuna se on ollut nopea oppimaan. Tamma hoksasi laukanvaihdot muutamasta kerrasta kun taas yleensä maasta käsin opetettavan piaffin kanssa menikin vähän enemmän aikaa. Mutta kun sitä jaksettiin työstää enemmän selästä, alkoi tamma nopeasti ymmärtämään, mistä on kyse ja tarjoilee nykyään varsin näyttävät ja ilmavat piaffit ja passaget. Tamman liikkuminen on vain niin helpon näköistä... Ja niin kaunista!

Tucker
old, 172cm, rn
Karter
old, 170cm, m
Faya
old, 162cm, rt
Elsie
old, 164cm, rn
Huntley
old, 167cm, rt
Elanna
old, 165cm, rn

i. Tucker oli jo vanhemman luokan jalostusori kun Eloiser sai alkunsa. Orilla oli tuohon mennessä jo satapäinen joukko jälkeläisiä, joista monet ovat menestyneet hyvin kansainvälisillä kilpailukentillä. Lisäksi ori on jättänyt jälkeensä viisi jalostusoria, jotka ovat myös jättäneet jälkeensä jalostukseen hyväksyttyjä oreja. Ori on siis hyvämaineinen periyttäjä, jonka tiedetään oikean tamman kanssa pystyvän jättämään erinomaisia jälkeläisiä. Tucker itse kilpaili Grand Prix-tasolla asti vaikkakaan ei kilpailukentillä kovin kauaa esiintynytkään. Sen verran, että se sai tulokset kasaan, jonka jälkeen oli hyvä hetki siirtyä keskittymään jalostuskäyttöön josta omistajakin saa tuloja rahanmenon sijaan. Tucker on luonteeltaan kiltti herrasmies. Kuitenkin myös reipas ja energinen ja tuo iloinen energia on säilynyt sen vanhuudenpäiviin asti.

e. Elsie ostettiin sen nykyiselle omistajalle sen ollessa parivuotias. Tuolloin entisellä omistajalla oli tarvetta siitostammalle jolla jatkaa muutama vuosi sitten alkanutta, pienimuotoista kasvatustoimintaa. Elsie valikoitui muiden hevosten joukosta sen vuoksi, että ensinnäkin, sen hinta oli kohtuullinen, ja sillä oli hyvä emälinja, josta on syntynyt tasaiseen tahtiin suoritushevosia. Elsietä ei missään vaiheessa sen elämää ratsutettu ollenkaan vaan se toimitti siitostamman virkaa. Hyvä tiinehtyjä ja emä se olikin. Jos tammalla itsellään ei ollut varsaa alla, yritti se omia toisten tammojen varsoja. Elsie oli myös omista varsoistaan hyvin mustasukkainen eikä ilman kiinnioloa päästänyt ihmistä varsojaan käsittelemään. Ilman varsaa tamma oli oikein hyväkäytöksinen ja kiltti, mutta varsojaan kohtaan melko ylisuojelevainen.Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Eriveria Myönnetty Champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla.
old ori Oldfinion Icon KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Remerio KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Genesis Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
old tamma Oldfinion Emerald Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla.


Kilpailut & näyttelyt

Eloiser on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Maksimitaso: Intermediate I

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Helppo C, 5/130
30.09.2018, Harmaatuulen Orias., KRJ CUP, Helppo A, 11/228
31.10.2018, Kaihovaara, KRJ CUP, Helppo A, 5/308
31.03.2019, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Helppo D, 10/104
31.08.2020, Teilikorpi, KRJ CUP, Prix St. Georges, 7/52
31.08.2020, Teilikorpi, KRJ CUP, Intermediate I, 2/53

VPV Cup
31.05.2018, VPV-Cup, Vaativa B, 5/25
30.06.2018, VPV-Cup, Vaativa B, 4/38

NJ näyttelyt
10.10.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (pt: Zafiro)
02.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Lissu T.)
25.11.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Dimma)

VSN näyttelyt
Illuminada


Lopetettu 24.3.2021 / virtuaalihevonen

  Illuminada, VH17-013-0112
  oldenburg tamma, 162cm, rautias

  syntynyt: 25.08.2017(4v 25.10.2017, 8v 01.11.2017)

  Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

Ch., KTK-III, KRJ-III, KV-III

Myönnetty Champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 65p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 85 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 18 p.

Nada on virkeä hevonen. Se olisi aina menossa ja tohottaa suuna päänä sinne tänne. Sitä saa olla koko ajan toppuuttelemassa, että se malttaisi olla rauhassa. En tiedä mihin tammalla on ikuinen kiire, mutta ehkäpä asiat aina alkaa ja loppuu nopeasti kun hommat hoitaa supernopeasti. Eikä tämä ole edes vain ratsastuksellinen tai liikkumisen asia, vaan näkyy kaikessa tamman elämässä. Ruot ja juomat meinataan hotkia yhdellä suupalalla. Tammalle pitää kaikki herkut pilkkoa hyvin pieniksi paloiksi, sillä se itse on liian kiireinen pureskelemaan ruokaansa.

Kiireisestä elämästään huolimatta Nada on kuuliainen. Se oppii nopeasti ja on miellyttämisenhaluinen hevonen. Ihmisen pyynnöt ja käskyt ovat sille laki eikä se esitä vastaväitteitä. Kun se on kerran jonkun asian oppinut niin se toteuttaa oppimansa aina uudelleen ja uudelleen kyseenalaistamatta yhtään, että tarvitseeko tänään painaa hommia. Ratsuna tamma on siis oikein miellyttävä ja myös rakenteen ja liikemekaniikkansa puolesta liikkuminen on sille luontaisesti helppoa.

Herkkänä tammana eläinlääkärin vierailut ovat tamman pahin painajainen. Ei se mikään tyhmä ole ja tietää, että eläinlääkäri tarjoaa vierailullaan aina jotain ikävää. Vähintään sen ikävän tainutuspiikin ennen euforista hönö-oloa.

Kengittäjä ei aiheuta Nadalle yhtään niin pahoja mielikuvia kuin eläinlääkäri, mutta valitettavasti tunne ei ole molemminpuoleinen. Kengittäjä näkee varmasti painajaisia kun tietää, että Nadan kengitys on tulossa. Tamma kun jaksaa sitä jalkaansa pitää ylhäällä noin sekunnin ja sitten se olisi omasta mielestään valmis. Miksi ei ole se ratsastuksen ihana ja kuuliainen tamma ikinä läsnä kun kengittäjä häärää jalkojen kimpussa? No kyllä Nada paremmin malttaa kun tarjolla on ruokaa jota natustaa, mutta silti on syytä olla nopea. Ettei mene yhdellä kertaa koko päivän heinä annos. Tamma kun oli myös nopea syömään ruokansa.

Fellanda
old, 169cm, rt
Furda
old, 162cm, rt
Tanaquil
old, 166cm, rn
Ionia
old, 167cm, rn
Jeremiah
old, 170cm, rn
Iyana
old, 162cm, m

i. Fellanda on hienolinjainen ori ja samaa linjaa on toteutettu useampaankin kertaan, sillä sen on todettu tuottavan hyviä, laadukkaita kilpahevosia. Orilla itsellään on erinomainen tyyppi ja sen askellajit ovat ilmavia, lennokkaita ja näyttäviä. Eli ori edustaa omaa linjaansa erinomaisesti tuoden sen tyypilliset ominaisuudet esiin. Fellanda osallistui vuonna 2010 Nuorten Hevosten Maailmanmestaruuksiin ollen siellä hienosti viides. Viisi vuotta myöhemmin orin jälkeläinen voitti koko kilpailun, mikä varmisti Fellandan paikan jalostusorien eliitissä. Orin jälkeläiset ovatkin olleet selkeästi suoritushevosia ja ne ovat menestyneet ympäri eurooppaa. Fellanda on luonteeltaan herkkä ja nopea hevonen ja niin ovat olleet myös sen jälkeläisetkin. Ne ovat enemmän ammattilaisten käsiin sopivia hevosia kuin harraste- tai opetusratsuja.

e.Jälkeläiset & jälkeläisinfo

KTK Sp Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Illumination Myönnetty VIR MVA ch. arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
old ori Oldfinion Iconic KTK kelpoinen
old tamma Oldfinion Nadia KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Roscoe KTK kelpoinen


Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
10.10.2017 Oldfinion Dressage, irtoSERT (Pt: Zafiro)
02.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSERT (Pt: LissuT.)
25.11.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Dimma)

VSN näyttelyt

Illuminada on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Kilpailutaso: Intermediate I

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
30.06.2018, KK Stewart, KRJ CUP, Intermediate I, 4/76
30.11.2018, Harmaatuulen oa, KRJ CUP, Vaativa A, 10/121
28.02.2019, Kuuralehto, KRJ CUP, Vaativa A, 9/81
31.08.2019, Kultahuisku, KRJ CUP, Intermediate I, 4/72
30.06.2020, Silverlode, KRJ CUP, Intermediate I, 3/30

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

XXI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.10.2017

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu järjestettiin jälleen kerran meidän toimesta, mutta koska Oldfinionin hevostilanne on tällä hetkellä se, että hevosia meinaa pursuta ovista ja ikkunoista, on tilausuus päätetty järjestää vähän aikaa muualla. Etsin sopivia tiloja Keskusta foorumin kautta ja sopiviksi tiloiksi löytyi Adinan ja Hukkapuron tilat. Päätin, että otetaan molemmat käyttöön ja tämä tilaisuus järjestettiin nyt sitten ensimmäisen kerran Adinassa. Sinne olikin sitten matkaa. Kerrankin pohjosemmassa asuvat saavat lyhyen matkan tilaisuuteen. Ehkä heille vain kahden tunnin ajomatka kun naapurikaupungista ajelee ;D Meiltä matkaa lapin perukoille olikin sitten jo vähän enemmän joten olimme hyvissä ajoin matkalla. Tulihan reissusta pidempi ja tallin henkilökunnan piti omien hevosten lisäksi huolehtia tilaisuuden järjestämisestä. Onneksi Adinasta löytyi tilaa majoittaa tallin hevoset väliaikaisesti.

Olimme tammaporukalla liikenteessä ja mukana olivat Saksantuonnit Ottavia ja Illuminada sekä Zonjiet Studin kasvatti Queen vd Halor. Sää oli sen verran sateinen joten tilaisuus pidettiin Adinan suuressa ja valoisassa maneesissa. Omille hevosille maneesi ei ole mikään erikoinen nähtävyys, mutta tilaisuuteen mahtuu aina nuoria jotka ovat maneesissa käyneet vain muutaman kerran elämässään tai ehkä tulevat tilaisuudessa maneesiin ensimmäistä kertaa.

Nada esiintyi 3-vuotiaiden luokassa ja sai rakenteesta 8 pistettä, käynnistä kolme pistettä, ravista kaksi pistettä ja laukasta hienot neljä pistettä. Lisäpisteitä se sai yhden ja suvustahan nämä Saksantuonnit eivät saa mitään. Yhteensä siis 18 pistettä ja kolmas palkinto. Hyvä Nada!
Ottavia

Lopetettu 22.3.2021 / virtuaalihevonen

  Ottavia, VH17-013-0113
  oldenburg tamma, 168cm, rautias

  syntynyt: 25.08.2017 (4v 21.10.2017, 8v 01.11.2017)

  Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

VIR MVA ch., KTK-III, KRJ-II, KV-III

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 02.03.2019
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 65p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla, 97 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 18 p.Ottavia on rauhallinen ja lempeä tamma. Oikein sellainen kaikkien kaveri joka tulee toimeen lauman heikoimman kanssa ilman kärhämiä ja myös vahvin johtajatamma sietää tammaa yleensä vierellään, jopa ruoka-apajilla. En tiedä mitä taikoja tamma aina väläyttelee kun se aina osaakin olla niin hyvää pataa niiden kanssa joilla on valta ruoka-astioiden hallintaan. Oli sitten kyse ihmisistä tai eläimistä. Aina tammaa vilkaistessa tuntuu siltä, että se syö jotain herkkupalaa joka ei oikeastaan olisi alunperin sen. Melkoinen tamma. Tähän päälle vielä helposti lihovana se kerryttää ympärilleen nopeasti rasvakerroksen. Jatkuvasti saa olla tarkkana, ettei tamma liho lihomistaan. Onneksi vähintään satulavyön kiristystoimenpide paljastaa nopeasti tamman lihavuusasteen muutokset.

Ratsuna Ottavia on miellyttävä. Sen kaikki askellajit ovat melko tasalaatuisia. Ei ehkä herätä mitään sen suurempia tuntemuksia näyttävyydellään, mutta kaikki ovat olleet helposti työstettäviä. Liikkujana Ottavia on oikea atleetti ja pitkästä rungostaan huolimatta kokoaminen ei ole ollut sille ikinä vaikeaa. Oikeastaan tamma itseasiassa kokoaa itseään helpommin kuin pidentää askeliaan. Se vain kerää kinttunsa runkonsa alle ilman mitään ongelmia suorittaen piaffit ja piruetit vaikka vasemmalla kädellä. Niitä korostaen olemmekin päässeet kilpailemaan ihan vaikeissa luokissa asti, etenkin kür ohjelmia olemme suosineet tämän tamman kanssa paljon.

Ottavia on myös ääniherkkä. Se säpsyy ja säikkyy ääniä joita se ei tunnista ja aika usein myös ääniä jotka se tunnistaa. Kisoissa esimerkiksi ihmisten aplodit ovat olleet todella pelottavia ja tamma on palkintojenjaossa aina valmis ottamaan hatkat jos taputukset kestävät liian kauan. Ei ole auttanut siedätys eikä totutus. Taputtaminen ja kovat äänet ovat vain tämän neidin herkkä kohta. Onneksi säpsyessään tamma ei ikinä spurttaa kovinkaan pitkälle. Oikeastaan vain muutaman kymmenen metrin päähän vähän turvallisemmille vesille tarkastelemaan tilanne uudestaan.
Hysteria
old, 170cm, rt
Chaos in Ria
old, 167cm, rt
Kaila
old, 167cm, m
Orabella
old, 163cm, rt
Danilo
old, 169cm, rt
Odette
old, 160cm, rn

i. Hysteria kuulostaa nimensä puolesta ehkä hieman epämiellyttävältä hevoselta, mutta nimi on varsin harhaanjohtava. Ori on hyvinkin tunnettu rauhallisesta ja tasaisesta luonteestaan. Osittain tämän vuoksi ori on ollut etenkin harrastehevoskasvattajien suosiossa vaikka on ori jättänyt usean tasokkaan kilpahevosenkin jälkeensä ja muutaman kantakirjaoriin. Mutta koska orin jalostuskäyttö on painottunut harrastehevospuolelle, on se ehkä hieman jäänyt sivuun muiden hittioriiden rinnalla. Hysterian nimi on enemmänkin peruja sen omalta isältään, Chaos in Rialta, joka olikin varsana kaaosta aiheuttava hulivili. Hysteria itse kilpaili kansallisella tasolla Intermediate luokkia. Jalostuskäyttö oli usein kilpailu-uran tiellä ja oriin omistaja halusikin nimenomaan pitää orin aina tammojen käytettävissä. Näin ollen kuukaudet oriasemalla verottivat kilpauraa melkoisesti.

e. Orabella oli oikea sähikäinen hevoseksi. Oikein herkkäsieluinen hevonen jossa riitti vauhtia ja vähän vaarallisia tilanteitakin. Tamman kasvattaja suostuikin myymään kasvattinsa vain ansioituneen ammattilaisen käsiin vaikka hienosta tammasta oli moni muukin kiinnostunut. Se oli varsanäyttelyissä väläytellyt varsin hienoja askellajeja. Väläyttelyt jatkuivat nuorten hevosten luokissa ja tamma voittikin 5- ja 6-vuotiskautena omat sarjansa. Aiemmat sarjat tamman kanssa jätettiin suosiolla väliin. Herkkää tammaa ei niin vain laitettukaan satulaan, vaan se vaati aikaa, hermoja ja hyvien rutiinien luomista. Nuorten hevosten sarjojen jälkeen tamma siirtyi jalostuskäyttöön ja sai seitsemän varsaa. Kaikki tamman varsat olivat hyvin kauniita ja korrektin näköisiä kouluhevosia. Suurin osa niistä päätyikin kilpakentille ja ovat menestyneet hyvin.
Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old ori Oldfinion Wundervoll Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla.
old tamma Oldfinion Organza Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.

Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
10.10.2017 Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT, pt: Zafiro

VSN näyttelyt

Ottavia on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Koulutustaso: Intermediate I

Hevosen VRL profiiliin →

Arvokilpailut
30.11.2017, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Intermediate II, 4/104
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Intermediate I, 6/58
30.04.2018, Kaihovaara, KRJ CUP, Vaativa A, 2/94
30.06.2018, KK Stewart, KRJ CUP, Vaativa A, 4/48
Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

XXI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.10.2017

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu järjestettiin jälleen kerran meidän toimesta, mutta koska Oldfinionin hevostilanne on tällä hetkellä se, että hevosia meinaa pursuta ovista ja ikkunoista, on tilausuus päätetty järjestää vähän aikaa muualla. Etsin sopivia tiloja Keskusta foorumin kautta ja sopiviksi tiloiksi löytyi Adinan ja Hukkapuron tilat. Päätin, että otetaan molemmat käyttöön ja tämä tilaisuus järjestettiin nyt sitten ensimmäisen kerran Adinassa. Sinne olikin sitten matkaa. Kerrankin pohjosemmassa asuvat saavat lyhyen matkan tilaisuuteen. Ehkä heille vain kahden tunnin ajomatka kun naapurikaupungista ajelee ;D Meiltä matkaa lapin perukoille olikin sitten jo vähän enemmän joten olimme hyvissä ajoin matkalla. Tulihan reissusta pidempi ja tallin henkilökunnan piti omien hevosten lisäksi huolehtia tilaisuuden järjestämisestä. Onneksi Adinasta löytyi tilaa majoittaa tallin hevoset väliaikaisesti.

Olimme tammaporukalla liikenteessä ja mukana olivat Saksantuonnit Ottavia ja Illuminada sekä Zonjiet Studin kasvatti Queen vd Halor. Sää oli sen verran sateinen joten tilaisuus pidettiin Adinan suuressa ja valoisassa maneesissa. Omille hevosille maneesi ei ole mikään erikoinen nähtävyys, mutta tilaisuuteen mahtuu aina nuoria jotka ovat maneesissa käyneet vain muutaman kerran elämässään tai ehkä tulevat tilaisuudessa maneesiin ensimmäistä kertaa.

Ottavia esiintyi 3-vuotiaiden luokassa ja sai rakenteesta 8 pistettä, käynnistä, ravista sekä laukasta tamma sai kaikista kolme pistettä. Lisäpisteitä se sai yhden ja suvustahan nämä Saksantuonnit eivät saa mitään. Yhteensä siis 18 pistettä ja kolmas palkinto.

Marraskuun kantakirjaustilaisuus 20.11.2017

Marraskuinen kantakirjaustilaisuus oli sään puolesta hyinen. Mutta sehän ei meitä haitannut, sillä tilaisuus järjestettiin Ranskassa ja Suomen sää ei vaikuttanut meidän eloon tällä hetkellä mitenkään. Tähän tilaisuuteen saimme mukaan tammat Ottavia ja Queen vd Halor ja orin Genheit Carlos. Kaikki kolme hevosta ovat melko uusia tuttavuuksia, joten pitkän matkan reissua jännitettiin kyllä oikein olan takaa ja maalattiin ehkä vähän myös piruja seinille. Onneksi kuitenkin Ottavia ja Genheit Carlos ovat kokeneempia matkaajia, joten ehkä niiden kokeneesta olemuksesta oli myös hyötyä nuorimmalle Queen vd Halorille. Matka taitettiin Suomesta Ruotsin puolelle lautalla ja sen jälkeen ajoimme loppumatkan Ranskaan asti. Aika kova rupeama, mutta lähdimme matkaan jo reilusti ennen kuin tilaisuus oli ja majoituimme hevosten kera ystävämme luona. Siellä hevoset saivat levätä raskaan matkan jälkeen ja kerätä voimia tulevaan tilaisuuteen.

Tilaisuus oli Ottavialle tällä kertaa varsin raskas. Vaikka tamma on jo pitkään totutellut erilaisiin tilaisuuksiin tutuissa ympyröissä kotipuolessa niin silti se tietynlainen herkkyys äänille pysyy tiukasti kiinni tammassa. Ottavia esiintyi tuomareille hieman jännittyneenä, mutta sai silti melko hyvän pisterivin 15 + 17 + 17 + 16. Yhteensä siis 65 pistettä ja tamma palkittiin kolmannelle palkinnolle. Uusista Saksantuonneista Ottavia on nyt ensimmäinen joka on kantakirjattu. Muutamalta muultakin Saksantuonnilta löytyy kantakirjaukseen oikeuttava sertti, mutta kaikkia ei tähän tilaisuuteen saatu mukaan.
Iconia

Lopetettu 22.3.2021 / virtuaalihevonen

Iconia, oldenburg ori, 169cm, rautias, VH17-013-0149
syntynyt: 10.11.2017 (3v 10.12.2017, 8v 30.12.2017)

Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

VIR MVA ch., KTK-KK, KRJ-III, KV-III

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 18.01.2019
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 70p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 83,5 p.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 18 p.Icon
old, 170cm, rt
Ignace
old, 165cm, rn
Karoline
old, 167cm, rt
Annora
old, 171cm, rt
Oreon
old, 164cm, rt
Allaryce
old, 166cm, km


Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Upperside Myönnetty champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
old ori Oldfinion Icon KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Iconic KTK kelpoinen

Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
03.12.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: vibaja)
17.12.2017 Chelmsford, irtoSert (Pt: Lissu T.)
26.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Kati)

VSN näyttelyt

Iconia on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Hevonen on tasolla: Grand Prix
Maksimitaso: Grand Prix
Pisteet: 6914.76

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Helppo C, 7/130
31.05.2018, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Grand Prix, 7/92
30.11.2018, Harmaatuulen oriasema, KRJ CUP, Vaativa A, 2/121
28.02.2019, Kuuralehto, KRJ CUP, Vaativa A, 2/81
30.04.2019, Harmaatuulen oa, KRJ CUP, Vaativa A, 2/87
30.06.2019, Kaihovaara, KRJ CUP, Vaativa A, 6/84
30.06.2020, Silverlode, KRJ CUP, Vaativa A 1/50
30.06.2020, Silverlode, KRJ CUP, Grand Prix, 3/42
Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

20.11.2017, uusi ostos

Iconia ja Zen saapuivat Oldfinion Dressageen Saksasta. Olin jo hetken aikaa etsinyt talliin sopivia oreja. Sopivien yksilöiden etsiminen osottautuikin melko haasteelliseksi sillä en osannut päättää mistä ikähaarukasta hevosen ottaisin. Vanhemman, jo kilpailleen yksilön hakeminen on aina houkuttelevaa, mutta nuoren taas saisi halvemmalla hinnalla. Iconia ja Zen olivat samalla välittäjällä myytävänä ja molemmat orit olivat kovasti mieleeni. Päätin tarttua helppoon ratkaisuun ja ottaa molemmat hevoset samasta paikasta. Näin sain samalla kerralla hoidettua molempien hevosten ostotarkastukset ja niiden mennessä läpi, myös kuljetuksen Suomeen. Iconia ja Zen tulevat molemmat olemaan osa tulevaa kasvatussuunnitelmaani joka hieman poikkeaa aiemman totutusta mallista. Toivon, että se tulevaisuudessa näkyy orien jälkeläisten ja etenkin jälkeläisten jälkeläisten kautta.
Glänzend

Lopetettu 21.3.2021 / virtuaalihevonen

Glänzend, oldenburg ori, 170cm, ruunikko, VH17-013-0150
syntynyt: 08.11.2017 (3v 08.12.2017, 8v 01.01.2018)

Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-II, KV-III

VIR MVA ch arvonimi myönnetty 20.06.2018
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 76p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla, 91,5 p.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 19 p.

Raamikas ja pitkäkaulainen, kaunis ori Zen on rauhallisen isälinjansa mukainen halinalle ja lellipentu. Aivan rikkeetön kullannuppuluonne ei tämäkään orilinja ole ja Zenin isäisä on enemmän vauhdikas, vaarallinen sekä äkkipikainen. Vaikka tuokin ori oli kovasti mieleeni, niin en pistä yhtään pahakseni, että Zenin kanssa pääsee nauttimaan rauhallisista, pitkistä maastokävelyistä aamuisin ja sunnuntaisin ilman mitään pelkoa vauhdikkaista spurteista sinne tänne. Zen on miellyttävän ryhdikäs hevonen ja se näyttää huomattavasti suuremmalta kuin mitä se on. Kokoamiskyky orilla on ihan omaa luokkaansa ja sillä on voimakas nopea takaosa joka jaksaa nostaa ryhdikkään etuosan vielä korkeammalle.

Zen on aika laumasielu. Se vietti nuoruusvuotensa oripihatossa ja siirtyessään aikuisen hevosen töihin, se näytti silmin nähden voivan huonommin kuin laumassa. Onneksi isosta tallista löytyi seuralliselle pojalle toinen poikakaveri jonka kanssa tarhataan ja laidunnetaan. Kaveruudesta huolimatta Zen ei juurikaan huutele muiden hevosten perään, mutta ei ihmisten seura selkeästikään merkitse sille mitään syvällisempää. Kunhan tuovat ruoan ajallaan karsinaan niin ihmiset ovat hänen osaltaan tehneet kaiken tarvittavan.

Kisoissa ori on oman luonteensa tapaan rauhallinen. Moni usein ihmetteleekin, että onko hevonen tosiaan ori kun se on niin käsittämättömän rauhallinen eikä juurikaan intoudu huutelemaan tai esiintymään tammoille. Täytyy sanoa näin hevosen omistajana, että on aivan mahtavaa, että on saanut tuotua omaan jalostukseen hevosen joka on varsin näyttävä kouluhevonen ja luonteeltaan kiltti ja kultainen. Se luo uskoa siihen, että myös upea kouluhevonen voi olla luonteeltaan muutakin kuin hurjapäinen villihevonen. Zenin selkään uskaltaisi päästää vaikka aloittelijan ilman pelkoa, että ori tekisi mitään hölmöä.

Hoitotoimenpiteissä orin kanssa pääsee helpolla. Sen voisi vaikka jättää yksin käytävälle seisomaan, eikä se lähtisi yhtään mihinkään. Mutta, koska kyseessä on kuitenkin ajoittain astuva ori, noudatetaan sen kanssa samoja tapoja kuin kaikkien muidenkin orien kanssa. Ne ovat aina käytävällä ollessaan kiinni eikä karsinoiden ovia tuuleteta sepposen selällään. Ei vaikka hevonen olisi Zenin kaltainen itse rauhallisuuden ja kiltteyden perikuva.
Glanz
old, 174cm, m
Glitzern
old, 167cm, rn
Terelle
old, 167cm, m
Pepin
old, 170cm, rn
Velten
old, 168cm, rn
Philippine
old, 164cm, m

i. Glanz oli 174cm korkea ori joka näytti vielä suuremmalta kuin on. Orin kaula oli hyvin ylöskiinnittynyt ja ulkonäöltään se oli ryhdikäs. Kuitenkaan selästä käsin ori ei tuntunut niin suurelta, mitä se ulospäin antoi ymmärtää. Säkä oli korkea, mutta selkä kuitenkin laskeutui alemmas. Glanzin luonne oli miellyttävä ja kiltti. Sitä pidetäänkin hyväkäytöksisenä ja se on jättänyt jälkeläisilleen hyvää luonnetta. Sitä on siis käytetty paljon etenkin harrastekasvattajat tammoilleen jotka ovat halunneet myydä hevosiaan tavallisille harrastajille. Glanzin jälkeläisiä on ympäri maailmaa. Niitä löytyy ympäri eurooppaa, Australiasta ja Yhdysvalloista. Ori itse ei ole ehtinyt tekemään pitkää kilpailu-uraa, mutta on silti startannut ihan Grand Prix-tasolla asti.

e. Pepin on tamma joka on jalostuksellisessa mielessä ehkä hieman jakanut ihmisten mielipiteitä. Tamma on ihmisten kanssa toimeentuleva ja laumassa selkeä johtajatamma. Sen reviirille ei muilla hevosilla ole asiaa. Tammaa ei kuitenkaan ole koskaan saatu ratsutettua kunnolla. Toiset syyttävät puutteellista alkukoulutusta, toiset pitävät vain tammaa hevosena joka ei pidä ihmistä selässään, ei vaikka sen olisi aikanaan ratsuttanut maailman paras ratsuttaja. Pepin on kuitenkin saanut kolme jälkeläistä ja yhdestä on tullut ihan kantakirjaori ja kaikki sen jälkeläiset ovat ihan normaaleja ratsuja. Tammalla on hieno ja kantakirjaoreja ennenkin jättänyt emälinja, joten siinä mielessä tamma on ehkä ollut ihan järkevää siirtää siitokseen ratsutusongelmasta huolimatta.
Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old ori Oldfinion Wundervoll Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla.
old ori Oldfinion Genesis
old tamma Oldfinion Ulltima Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.

Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
03.12.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: vibaja)
20.01.2018 Auric Dressage, BIS1, MVA-SERT (Pt: Vibaja)
16.01.2018 Beaumont, irtoSert (Pt: Jannica)
26.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Kati)
19.06.2018 Oldfinion Dressage, BIS2, MVA-SERT (Pt: Vibaja)

VSN näyttelyt

Zen on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Hevonen on tasolla:
Koulutustaso: Grand Prix
Pisteet:

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
31.01.2018, Runoratsut, KRJ CUP, Helppo C, 16/200
31.03.2018, Hukkapuro, KRJ CUP, Grand Prix, 4/150
31.07.2018, Runoratsut, KRJ CUP, Helppo B, 3/267
31.10.2018, Kaihovaara, KRJ CUP, Helppo B, 22/315
Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

20.11.2017, uusi ostos

Zen ja Iconia saapuivat Oldfinion Dressageen Saksasta. Olin jo hetken aikaa etsinyt talliin sopivia oreja. Sopivien yksilöiden etsiminen osottautuikin melko haasteelliseksi sillä en osannut päättää mistä ikähaarukasta hevosen ottaisin. Vanhemman, jo kilpailleen yksilön hakeminen on aina houkuttelevaa, mutta nuoren taas saisi halvemmalla hinnalla. Iconia ja Zen olivat samalla välittäjällä myytävänä ja molemmat orit olivat kovasti mieleeni. Päätin tarttua helppoon ratkaisuun ja ottaa molemmat hevoset samasta paikasta. Näin sain samalla kerralla hoidettua molempien hevosten ostotarkastukset ja niiden mennessä läpi, myös kuljetuksen Suomeen. Iconia ja Zen tulevat molemmat olemaan osa tulevaa kasvatussuunnitelmaani joka hieman poikkeaa aiemman totutusta mallista. Toivon, että se tulevaisuudessa näkyy orien jälkeläisten ja etenkin jälkeläisten jälkeläisten kautta.
Rosario

Lopetettu 21.3.2021 / virtuaalihevonen

  Rosario VH18-013-0007
  oldenburg ori, 170cm, ruunikko


  syntynyt: 02.01.2018 (3v 19.01.2018, 8v 30.01.2018)

  Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage


VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-III, KV-II

VIR MVA ch arvonimi myönnetty 20.06.2018
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 72p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 80,5 p.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-II-palkinnolla, 24p.


Remea
old, rn, 170cm
Raulus
old, m, 168cm
Funcilia
old, rn, 165cm
Elfene
old, rt, 166cm
Doroty
old, rt, 169cm
Emmalfene
old, rn, 163cm

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

KTK Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Illumination Myönnetty VIR MVA ch. arvonimi
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-III-palkinnolla.
old tamma Oldfinion Nadia KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Remerio KTK kelpoinen
old tamma Oldfinion Organza Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
old ori Oldfinion Roscoe KTK kelpoinen


Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
20.01.2018 Atorina, irtoSert (Pt: Lissu T.)
22.02.2018 Atorina, irtoSert (Pt: Sorel)
16.03.2018 Auric Dressage, irtoSert (Pt: Lissu T.)
19.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Kati)
25.04.2018 Ruusupellon tila, BIS4, MVA-SERT (Pt: Kati)
19.06.2018 Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT (Pt: Vibaja)

VSN näyttelyt

Rosario on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Hevonen on tasolla/koulutustaso: Grand Prix
Pisteet: 6642.34

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
31.01.2018, Runoratsut, KRJ CUP, Helppo C, 4/200
31.12.2019, Teilikorpi, KRJ CUP, Grand Prix, 6/94
30.05.2020, Hiivuri, KRJ CUP, Intermediate II, 8/72
31.08.2020, Teilikorpi, KRJ CUP, Intermediate II, 8/86
30.09.2020, Hiivurin Suomenhevoset, KRJ CUP, Intermediate II, 5/65

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

10.01.2018, yllättävä löytö Tanskasta

Uudenvuoden juhlat oli meidän osalta päätetty viettää Tanskassa tavaten vanhoja tuttuja. Pirskeet sujuivat hyvin illastaen ja raketteja katsellen. Ehkäpä muutama sivistynyt drinkkikin nautittiin. Meillä ei vaan taida olla lomaa ilman hevosia. Sattuipa nimittäin käymään niin, että ennen varsinaisia juhlia olin auttamassa vanhaa ystävääni Mariaa tallin teossa, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti lähtemään juhliin. Hän näytti minulle tarhassa seisovaa kaksivuotiasta oldenburgia todeten vain ohimennen, että tuo on myytävänä. Komea orihan siellä tarhassa seisoi, en siihen sen kummemmin kiinnittänyt huomiota, olihan noita myytäviä puoliverisiä vähän väliä joka puolella. Lopulta Maria totesi, että minun tulisi kyllä nyt ihan oikeasti käydä katsomassa tuota hevosta, se on hieno. Pari kierrosta ravia tarhassa ja olin aivan myyty. Hevonen oli todella hienoliikkeinen. En ollut kuitenkaan nyt hevosostoksilla ja jatkoimme uudenvuoden juhliin. Meinasi jo mennä juhlinnat aivan plörinäksi, sillä tämä ori oli onnistunut jäämään mieleeni. Siinä muutaman rohkaisuryypyn jälkeen otimme Marian kanssa yhteyttä myyjään ja sovimme seuraavalle päivälle kunnon esittelyn orista.

Hetki koitti ja näin orin liikkeet maneesissa koko komeudessaan. Hieno! Se oli ainut mitä sain sanottua ääneen. Orin upeus oli lopulta mykistänyt minut. Ja eikun hinnasta neuvottelemaan. Valitettavasti olin myyjän kanssa eri mieltä hinnasta ja lopulta kauppa jäi tekemättä. Tein orista kuitenkin tarjouksen minkä olin siitä valmis maksamaan.

Olin jo kerennyt viettää Suomessa muutaman päivän. Myyjä oli miettinyt tarjoustani ja tullut tulokseen, että hän haluaa, että ori pääsee kotiin missä on valmiudet kouluttaa se ja tuoda se mahdollisimman hyvin esiin. Tästä syystä hän on valmis hyväksymään tarjoukseni!