Emmanuel

lopetettu 5.12.2019 / virtuaalihevonen


Nimi Emmanuel Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 12.04.2016
VH-tunnus VH16-013-0088 Säkä, väri 170cm, ruunikko Ikä 4v 20.04.2016, 8v 12.05.2016
Koulutustaso Grand Prix Omistaja Oldfinion Dressage Maahantuoja Oldfinion Dressage

VIR MVA ch., VSN N Ch., KTK-II, KRJ-III, YLA3, VPVL-II


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 05.08.2017
VSN National Champion-arvonimi myönnetty 16.03.2018

Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-pakinnolla, 70p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 88 p.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA3-palkinnolla, 76 p.
Palkittu Virtuaalisten Puoliveristen laatuarvostelussa VPVL-II palkinnolla, 109,5 p.

Upea Emmanuel saapui Oldfinion Dressageen vähän niin kuin vahingossa. Juuri sillä hetkellä minulla ei ollut oikein halua hankkia itselleni hevosta. Meinasin jopa kirjoittaa tarvetta, mutta jos niin väittäisin niin varmasti valehtelisin. Jokaiselle hyvälle hevoselle on aina tarvetta. Joka tapauksessa Emmanuel oli jo nuori kolmevuotias kun se minulle esiteltiin. Komea kuin mikä, raaka kuin mikä. Ori oli todella raamikas, mutta haastavaluonteinen. Kasvattajansa ensikasvattina se oli kuulemma ollut oikea harmaiden hiusten aiheuttaja ja tällä hetkellä kasvattaja oli siitä valmis luopumaan melko alennettuun hintaan. Kunhan hevonen vain päätyisi ammattilaisten käsiin, sillä harrastelijoiden hevonen tämä ei ole. Noh. Haastava, halpa ja upea. Emmanuel lähti meille ens alkuun ihan vain kokeileman, että lähteekö se yhteistyö kulkemaan vai ei. Ja lähtihän se!

Emmanuel on osoittautunut vaikeaksi hevoseksi ratsastaa. Se on kaikkiin suuntiin hyvin kyvykäs ja osaava hevonen. Se on hyvin vahva ja muutama vartti orin selässä vastaa varmasti kunnon painonnostosuoritusta. Ori ei niinkään makaa ratsastajan kädellä vaan on vain niin kovasti menossa, että sen pitelemisessä on täysi työ. Emmanuel on vähän sen tyyppinen, että sen kanssa pitää koko ajan tehdä jotain teknisempää tai muuten se kuumuu todella paljon. Aina vähän avoa tuossa, siirtyminen tässä, pohkeenväistöä tuolla... Kaikki mitä tapahtuu ja tulee tapahtumaan edessä päin tulee olla ratsastajalla koko ajan selvillä. Mikäli orin jättää niin sanotusti yksin, niin se sata varmasti keksii oheistoimintaa. Ja ne hetket tulevat hyvin nopeasti. Yleensä ori juoksee helposti ratsastajan alta pois ja kaahottaa suuna päänä menemään. Tarkkana saa siis olla, että orin saa pidettyä raameissaan.

Emmanuel kengitetään aina rauhoitettuna. Se ei ole ikinä oppinut sietämään kengitystä ja vaikka se ei mitään pahaa silloin teekään, niin ilman rauhoitusta ori vain repii jalkansa pois kengittäjältä. Ja eihän siitä kengityksestä mitään tule jos jalat eivät pysy ylhäällä. Rauhoitettuna orin koivet pysyy kengittäjän käsissä ja homma saadaan hoidettua ilman harmaita hiuksia. Irtokengät orille lyödään itse tallilla. Aikaahan siihen menee kun toinen repii ja repii jalkojaan, mutta yleensä irtokengän saa sen verran nopeasti lyötyä kiinni, ettei tästä tule Emmanuelin kanssa kummempaa taistelua.

Muuten Emmanuel on myös vähän häijy ori. Hyvin omanarvonsatunteva ja ottaa tunkeilevat ja tuijottavat ihmiset lähinnä korvat luimussa vastaan. Ei siis mikään seuraherra tämä hevonen. Ori tarhailee tallin hevosista varmaan eniten. Se on hevonen joka liikkuu mielellään ja aina ulos mentäessään spurttailee oikein kunnon rodeot. Onneksi ei kuitenkaan tarjoile samanlaista pukkailua kun ratsastaja on selässä.

Edgar
old, 174cm, rn
Emmett
old, 168cm, rn
Maddalen
old, 164cm, m
Jaicee
old, 162cm, km
Jaden
old, 170cm, rt
Fiona
old, 165cm, km

Isä Edgar siirtyi jalostukseen vanhemmalla iällä, ori oli jo kymmenen vuotias kun se esitettiin oripäivillä ensimmäisen kerran. Sitä ennen se oli ollut kilpailukäytössä. Ori menestyi hyvin nuorten hevosten luokissa ja se myytiin niiden jälkeen Kellerien perheeseen kilpakäyttöön. Perheen teini-ikäiset siskokset kilpailivat orilla Intermediate tasolla asti. Lapsien lentäessä pesästä ori myytiin saksalaiselle kilparatsastajalla Marya Meisnerille joka nosti orin vielä kilpailemaan Grand Prix-tasolla. Ori menestyi Meisnerin ratsastamana erittäin hyvin ja sijoittui usein. Hyväluonteinen ori tosiaan tarjottiin kymmenen vuotiaana kantakirjaan ja se sai jalostusluvan jonka myöntämistä avitti menestyksekäs kilpailutausta. Edgarin jälkeläiset ovat olleet vauhdikkaita ja liikkuvaisia ratsuja joilla on ollut erityisen kiva ja helposti työstettävä laukka.

Emä Jaicee edustaa hieman tuntematonta tammalinjaa ja ehkä osittain sen vuoksi, ettei tammalinja ole jättänyt kantakirjaoreja. Siksi juuri tämä tamma on iso poikkeus, sillä se on jättänyt useamman jalostusoriin ja ja loput sen jälkeläisistä ovat olleet hienoja kisahevosia. Tamman omistajan onneksi tamma astutettiin ensimmäisen kerran sen ollessa kolmevuotias ja kun ensimmäinen varsa osottautui niin hienoksi, ei tammaa enää lopulta haluttu edes rasittaa turhilla ratsutuskoulutuksilla. Jaiceetä oli kaavailtu pienimuotoiseen kilpailukäyttöön, mutta hyvä siitostamma menee hukkaan moisissa asioissa. Hieman ikävänä puolena Jaiceen jälkeläisistä pitää sanoa, että ne ovat kaikki olleet hyvin haastavia luonteeltaan. Ensimmäinen oli pahin ja sen jälkeen tamman orivalinnat tehtiin hyvin pitkälti niin, että orin tiedettiin jättävän mukavaa luonnetta. Sitä kun ei ollut emän puolelta tarjolla.

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Emmanuel ei ole tarjolla jalostukseen.


Sukupuoli Nimi Menestys
ori Oldfinion Easton Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
tamma Oldfinion Enyo Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
ktk kelpoinen
tamma Oldfinion Ediline ktk kelpoinen
tamma Oldfinion Emma Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailua. - Sijoitukset täällä
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
ori Oldfinion Manuel Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
ori Oldfinion Emperio Myönnetty Champion arvonimi.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-III palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4v KV-II-palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
tamma Honigmandel v. Lark

Kilpailut, näyttelyt & laatuarvostelut

NJ näyttelyt
20.05.2016, Alondra, irtoSERT (tuom. Taija)
30.06.2016 Oldfinion Dressage, irtoSERT (tuom. Jannica)
01.10.2016 Oldfinion Dressage, irtoSERT (tuom. Zafiro)
11.05.2017 Oldfinion Dressage, BIS1, MVA-SERT (tuom. Welby)
04.08.2017 Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT (tuom. Vibaja)

VSN näyttelyt
31.05.2017, Adina, Reserve Champion
30.03.2017, Adina, Reserve Champion
08.03.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
11.12.2016, Whitehall, Reserve Champion
01.11.2016, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
04.11.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
17.01.2017, Beaumont, Reserve Champion
18.02.2018, Atorina, Show Winner 3
10.03.2018, Auric Dressage, Reserve Champion
01.04.2018, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
07.05.2018, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
10.06.2018, Wouters Warmbloods, Reserve Champion
17.04.2019, Oldfinion Dressage, Reserve Champion

Arvokilpailut
31.08.2016, Runoratsut, KRJ CUP, Grand Prix, 13/210
23.09.2016, KRJ Champions 2016, KRJ, 1: Helppo A:2 2009, 3/46
28.02.2017, Kuuralehdon hevostila, KRJ CUP, Intermediate I, 1/72
30.04.2017, Oldfinion Dressage , KRJ CUP, Grand Prix, 9/105
31.05.2017, Savage, KRJ CUP, Intermediate I, 7/61
30.09.2017, Savage, KRJ CUP, Grand Prix 8/138
28.02.2018, Kuuralehdon hevostila, KRJ CUP, Grand Prix, 6/99

Emmanuel on kilpaillut porrastettuja
KRJ:n alaisia kilpailuja maksimitasolleen Grand Prix


Hevosen VRL profiiliin →

Päiväkirja

29.05.2018

Se onkin hiljainen kesä tiedossa Emmanuelilla. Yleensä tallin orit painavat kesällä tuplaten hommia sillä silloin on kaiken muun ohella myös astutuskausi. Emmanuel ei kuitenkaan tänä vuonna enää ota osaa astutuksiin ja viettääkin ihan ansaitusti kevyempää elämää. Orin viimeinen jälkeläinen on Oldfinion Emperio ja sen oli tarkoituskin jäädä Emmanuelin viimeiseksi varsaksi. En halua, että Emmanuelista tulee liian yleinen nimi puoliveristen sukutauluissa, sillä minulla on vielä paljon käyttöä sen jälkeläisille ja jälkeläisten jälkeläisille. Ja onhan orilla jo nyt useampi aktiivinen jälkeläinen, joten saatan olla suunnitelmieni kanssa jopa hieman myöhässä.

Emmanuel on viettänyt nyt paljon aikaa laitumella. Edes KRJ cuppeihin ei ole enää tarvinnut valmistautua, joten se saa ihan kunnolla viettää laidunlomaa. Tällä kesälle tai tälle vuodelle olisi suunnitelmissa enää käydä muutamassa laatuarvostelussa pyörähtämässä ja sitten ori pääsee kokonaan eläkkeelle.