Oldfinion Prunette

Lopetettu 18.1.2020 / virtuaalihevonen


Nimi Oldfinion Prunette Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 16.09.2016
VH-tunnus VH16-013-0155 Säkä, väri 168cm, ruunikko Ikä 4v 16.01.2017, 8v 16.05.2017
Koulutustaso Intermediate II Omistaja Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage

Ch., VSN Ch., KTK-III, KRJ-I, YLA2, KV-I, VPVL-I


Champion-arvonimi myönnetty 22.02.2018
VSN Champion-arvonimi myönnetty 28.04.2019
Kantakirjattu hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 66p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 107 p.
Palkittu Yleislaatuarvostelun tilaisuudessa YLA2-palkinnolla, 90,5p.
Palkittu Puoliveristen laatuarvostelussa VPVL-I palkinnolla, 138 p.

Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla, 34,5 p.
2-vuotiaiden Luokkavoittaja II & Paras puoliverinen


Nette käytännössä rakastaa toisten hevosten seuraa. Se on sellainen laumasielu ja oikein ärsyttävyyteen asti nyhjää kavereissa kiinni. Mitä lähempänä sen parempi. Ja vielä parempi jos saa aikaiseksi karvakontaktin. Uusiin laumakavereihin se yrittää tutustua heti ja joskus ihmisen silmään näyttää siltä, että aivan kun tamma ei mitenkään pystyisi ymmärtämään sitä, ettei kaikki hevoset halua päästää sitä niin lähelle. Kaverin luimiva naama ja hampaat ihossa saa sen hetkeksi siirtymään kauemmaksi, kunnes se on taas kuin takiainen toisessa kiinni. Toisen hevosen iälläkään ei tunnu olevan merkitystä. Neten kaveriksi käy kaikki varsasta vaariin.

Tästä huolimatta, yllättävää kyllä, Nette ei ole kova huutamaan kavereiden perään esimerkiksi ratsastaessa. Ei sitä häiritse, että kentältä lähtee muut hevoset pois tai, että se jäisi hetkeksi yksin talliin. Kaipa tamma luottaa siihen, että suuressa tallissa joku on aina lähellä. Tai sitten hänen laumakuvaansa on hyväksytty myös ihmiset mukaan ja ihmisen hetkellinen seura on ok jos hevosia ei ole saatavilla.

Ratsuna Nette on enemmänkin laiska kuin reipas. Sitä pitää aina oikein urakalla viritellä, että sen saa teräväksi ja vastaamaan nopeasti pohjeapuihin. Käyntiinhän tamma siirtyy jo ennen kuin ratsastaja kerkeää apuja antamaan jos ei ole tarkkana. Silti, tammalla on näyttävät lisäykset ja niistä tuleekin lähes aina parhaimmat pisteet. Eniten treeniä on vaatinut kokoavat liikkeet. Pitkärunkoisena hevosena tamman kanssa on käytetty paljon aikaa siihen, että se tietäisi, että selän jälkeen se omistaa vielä ne kaksi takajalkaa ja niiden päälläkin on moottori jota voi käyttää.

Kisoissa Nette on usein kotioloja terävämpi. Hellepäivät eivät ole sen kanssa ehkä parhaimpia päiviä kisaradan suorittamiseen, mutta usein kylmä tai viima saa sen vähän enemmän hereille ja silloin tammaa ei hirveästi tarvitse patistella eteenpäin.

Gaspar von Lark
KTK-II
old, 172cm, rn
Granstad Grishnackh
KTK-II
nwb, 172cm, m
Vikern KTK-III
nwb, 170 cm, m
Northward Belerian ch., KTK-II
nwb, 174cm, rn
Seren von Lark
VSN W Ch., KTK-III
old, 167cm, rn
Zircon
old, 164cm
Samorn Zaire ch., KTK-III, KRJ-I
old, 167 cm, km
Pheobe von Lark
KTK-II
old, 165cm, rn
Mario von Lark
Ch., KTK-II, KRJ-I, Q
old, 165cm, rn
Marsious KRJ-I, YLA2
old, 165cm, rn
Celina KRJ-II
old, 165cm, rn
Prunella von Lark
VIR MVA ch., VSN W Ch., KTK-II
old, 165cm, rn
Bajonerri
old, 166cm, rn
Pierdinette KTK-II, KRJ-I, YLA2
old, 167cm, rn

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

old tamma Phaedra WD Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
old tamma Oldfinion Stark Anastacia Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla. Luokkavoittaja I & Paras puoliverinen
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
old ori Oldfinion Olympic Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla. Luokkavoittaja III
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
old ori Sinclair Tendai

Kilpailut & näyttelyt

Arvokilpailut
31.05.2017, Savage, KRJ CUP, Vaativa B, 17/207
31.07.2017, Runoratsut, KRJ CUP, Vaativa A, 5/66
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Prix St. Georges, 6/57

31.05.2018, VPV-Cup, Prix St. Georges, 1/49

Nette on kilpaillut porrastettuja KRJ kisoja
maksimitasolleen Intermediate II

Hevosen VRL:n profiiliin →

NJ näyttelyt
04.08.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (Päätuomari: Vibaja)
25.09.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (Päätuomari: Lissu)
26.01.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Päätuomari: Jannica)

VSN näyttelyt
04.11.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
12.11.2017, Alondra, Reserve Champion
20.02.2018, Pirunkorpi, Reserve Champion
17.04.2019, Oldfinion Dressage, Show Winner 5

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

20.09.2016, tilausvarsa

Nette tuli Oldfinioniin tilausvarsan muodossa. Sain Joelta liisattavaksi hänen upean tamman Pheobe von Larkin. Pidin tammasta todella paljon ja pidin myös paljon sen emästä Prunella von Larkista joka on aikanaan Suomeen tuomani Pierdineten jälkeläinen. Tässä kohtaa on jo pakko mainita, että kun Pheobe synnytti tamman olin aivan myyty. Tämä tammalinja on erittäin paljon mieleeni. Eikä isälinjassakaan ole vikaa. Neten isä on siis myös Alondran kasvatti Gaspar von Lark jonka emälinja itse asiassa myös vie toiseen tuontitammaani Samorn Zaireen erittäin menestyneen tamman Seren von Larkin kautta. Noh, ehkä isän puoleltakin on sanottava, että siellä on myös ne upeat tammalinjat joita kovasti halajin talliini.22.06.2017 raspaus katsaus

Olin muutama viikko sitten ottanut yhteyttä eläinlääkäriimme jotta hän tulisi tarkastamaan hevostemme suut. Olen aina halunnut tarkistaa hevoseni suut mieluummin ennen kun ongelmia tulee kuin vasta sitten kun niitä on. Nykypäivänä olen pyytänyt eläinlääkäriämme tarkastamaan niin sanotut ongelmasuut puolen vuoden välein ja muut sitten vuoden välein.

Eläinlääkärimme saapui sovittuna päivänä kun olin tekemässä aamutallia. Tarkistettavat hevoset olivat jääneet ulkoilun sijasta sisälle ja pihatossa olevat nuoret olin käynyt hakemassa myös talliin. Isosta tallista tuntuu aina löytyvät monta operoitavaa hevosta.

Otin Neten pesukarsinaan missä se rauhoitettiin ja hetken aikaa odoteltuamme pääsimme aloittamaan tamman kanssa. Neten suussa oli molemmilla puolilla poskissa pientä röpelöä joka ei vielä ollut tehnyt haavaumaa poskiin, mutta ei varmastikaan menisi pitkään kun haavaumia alkaisi tulla. Tasoitettiin siis hiukan ja sen jälkeen tamma olikin jo valmis karsinaan, jossa se sai rauhassa selvittää oloaan.21.-24.9.2017 KRJ Champions

Vuosittainen KRJ Champions starttasi tuttuun tapaan syyskuussa ja kuten edellisenäkin vuonna, se järjestettiin Fiktion tiloissa. Oldfinion Dressagesta tapahtumaan lähdettiin varsin kasvattipainotteisella kokoonpanolla. Oikeastaan ainoastaan poniluokkaan osallistunut Caparice LAC oli ainut ei oma kasvatti.

Prunette osallistui niin sanotusti pääluokkaan eli kisasi KRJ Champions sarjassa. Ensimmäisen päivän luokka oli Helppo B:3 2009. Tamma sai prosentteja 65,938 % ja sijoitus oli 28. Ensimmäisenä päivänä ainoastaan yksi ratsukko karsiutui pois.

Toisena päivänä suoritettiin rata Helppo A:4 2009. Pruneten taso pysyi samanlaisena kuin edellisenäkin päivänä. Prosentteja 65,238 % ja sijoitus 25. Kolme ratsukkoa karsiutui pois, mutta Prunette jatkoi kolmannelle kierrokselle.

Kolmantena päivänä ratsastettiin Vaativa B:0 2009. Muutamat pikkurikkeet radalla maksoivat tasokkaassa luokassa jatkopaikan eikä Prunette enää jatkanut neljänteen päivään.Lokakuun kantakirjaustilaisuus 20.10.2016

Ihanaa! Kantakirjaustilaisuus ihan vain tammojen kesken. Ei huutoa, hirnuntaa ja machoilua. Rekkaan pakattiin mukaan kaksi tallin omaa kasvattia; Oldfinion Golden Winner ja Oldfinion Prunette. Molemmat neidit loikkasivat autoon muitta mutkitta. Ehkä alkuun oli hieman mietitty, että ehkä sittenkin näin kahden hyvin nuoren kanssa reissaaminen ei välttämättä menisikään ihan niin hyvin kuin oli suunniteltu, mutta ketun marjat. Likat reissasivat niin hienosti ja perillä kantakirjaustilaisuudessa käytös oli ensiluokkaista. Sää oli ehkä hieman kolea, mutta onneksi ei satanut vaan aurinko pilkisteli pilvien välistä silloin tällöin.

Nette esiintyi kaksikosta ensimmäisenä ja sai tuomareilta melko tasaisen pisterivin 17 + 16 + 17 + 16 eli 66 pistettä joka tarkoittaa nyt sitä, että Nette on kolmannen palkinnon kantakirjatamma.