Queen vd Halor

Lopetettu 30.12.2019 hammasongelmien vuoksi / virtuaalihevonen

VIR MVA Ch., VSN Ch., KTK-II, KRJ-I, KV-II, YLA2

Queen vd Halor, oldenburg tamma, 162cm, ruunikko, VH17-013-0125
syntynyt: 06.10.2017 (3v 15.10.2017, 8v 06.11.2018)

Hevosen omistaja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage ja kasvattaja Zonjiet Stud.

Queen on vahva ja rohkealuontoinen tamma. Se on varmaan perinyt luonteestaan aimo annoksen isoisältään Quervainilta, jota sen omistaja on kuvaillut tallin kunkuksi. Queenista voisi nimittäin sanoa, että se on tallin kuningatar. Mikäpä sille sitten olisikaan sopivampi nimi kuin Queen. Jo heti nuoresta lähtien se otti napakasti paikkansa tammalaumassa vaikkakaan ei suoraan lähtenyt iäkkäämpiä johtajatammoja haastamaan. Kuitenkin pehmeäluontoisemmat hevoset saivat hyvin nopeasti vaihtaa paikkaa ruoka-apajilta jos tämä leidi oli tulossa syömään. Se nimittäin nappasi kankusta saman tien ja sekunnin sadasosassa käänsi takapuolensa jos hänen tieltään ei väistytty.

Ihmisten kanssa Queen ei ollut ihan samanlainen. Ei tamma nyt mitenkään innokkaasti ihmistä väistä, mutta ei se päälle kävele, eikä varsinkaan pure tai potki. Vaikkakin, poikkeuksen tekee aika, jolloin sillä on varsa. Tuolloin tamma on hyvin ylisuojeleva varsaansa kohtaan. Queenin varsaa ei kannata käsitellä ilman, että tamma on itse kiinni tai saa hyvin nopeasti huomata, että tamma on ajanut sinut nurkkaan ja varsa on siirretty tamman toiselle puolelle turvaan. Queen ei myöskään laumassa anna muiden tammojen tulla varsansa lähettyville. Vaikka tammalla on omia varsojaan kohtaan vahva hoiva -ja suojeluvietti, niin se ei muiden varsoista välitä. Se saavat väistyä emiensä kanssa hänen tieltään.

Ratsuna Queen on varmasti jokaisen vaikean tason kilparatsastajan unelmahevonen. Se on herkkä, nopea ja oppii nopeasti. Kokemattomalle sitten kuitenkin painajainen, sillä nopealiikkeisenä ja herkkänä hevosena se ei sovi ratsastajalle jolla itsellään ei ole koko paketti kasassa. Tammalla on kaunis muoto ja sen vahvuudet ovat ehdottomasti raviosuuksilla sekä piaffissa ja passagessa. Ne ovat sille luontaisesti helppoja suorittaa.

Quercus vd Halor
KTK-III, KRJ-II
old, 167cm, rn
Quervain
VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-I
Quentin
old, rt, 171cm
Willamina
old, rt, 166cm
Dona Bella
VIR MVA ch., KTK-III, KRJ-I
Diamond
old
Choralist
old
Calettina vd Halor
KRJ-II
old, 166cm, mkrj
Boticelli
Ch., KTK-III, KRJ-I
Cacelli
old, m, 169cm
Iliana
old, mkrj, 164cm
Cerita
VIR MVA ch., KTK-III, KRJ-II
Fermor
old
Chatterberry
old

Lue sukuselvitys →

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old ori Oldfinion Masterius Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
old ori Oldfinion Magnificent Myönnetty VIR MVA ch.-arvonimi.
Myönnetty VSN Champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-I-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla
old tamma Oldfinion Quellen Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-II-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.


Kilpailut & näyttelyt

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 12.02.2018
VSN Champion-arvonimi myönnetty 16.03.2018
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 73p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla, 106,5 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 3v KV-II-palkinnolla, 20,5 p.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla, 85 p.

NJ näyttelyt
25.10.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert, pt: Jannica
03.12.2017 Oldfinion Dressage, BIS1, MVA-SERT, pt: vibaja
31.12.2017 Haavelaakso, irtoSert, pt: vaapu.
26.01.2018 Oldfinion Dressage, BIS1, MVA-SERT, pt: vibaja

VSN näyttelyt
26.12.2017, Alondra, Reserve Champion
21.01.2018, Auric Dressage, Show Winner 3
14.02.2018, Beaumont, Reserve Champion
28.01.2018, Adina, Reserve Champion
10.03.2018, Auric Dressage, Reserve Champion
01.04.2018, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
10.06.2018, Wouters Warmbloods, Reserve Champion

Queen on kilpaillut porrastettuja maksimitasolleen
Hevonen on tasolla: 10
Koulutustaso: Intermediate II
Pisteet:

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
30.11.2017, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Helppo A, 13/181
31.03.2018, Hukkapuro, KRJ CUP, Vaativa B, 20/232

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

XXI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.10.2017

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu järjestettiin jälleen kerran meidän toimesta, mutta koska Oldfinionin hevostilanne on tällä hetkellä se, että hevosia meinaa pursuta ovista ja ikkunoista, on tilausuus päätetty järjestää vähän aikaa muualla. Etsin sopivia tiloja Keskusta foorumin kautta ja sopiviksi tiloiksi löytyi Adinan ja Hukkapuron tilat. Päätin, että otetaan molemmat käyttöön ja tämä tilaisuus järjestettiin nyt sitten ensimmäisen kerran Adinassa. Sinne olikin sitten matkaa. Kerrankin pohjosemmassa asuvat saavat lyhyen matkan tilaisuuteen. Ehkä heille vain kahden tunnin ajomatka kun naapurikaupungista ajelee ;D Meiltä matkaa lapin perukoille olikin sitten jo vähän enemmän joten olimme hyvissä ajoin matkalla. Tulihan reissusta pidempi ja tallin henkilökunnan piti omien hevosten lisäksi huolehtia tilaisuuden järjestämisestä. Onneksi Adinasta löytyi tilaa majoittaa tallin hevoset väliaikaisesti.

Olimme tammaporukalla liikenteessä ja mukana olivat Saksantuonnit Ottavia ja Illuminada sekä Zonjiet Studin kasvatti Queen vd Halor. Sää oli sen verran sateinen joten tilaisuus pidettiin Adinan suuressa ja valoisassa maneesissa. Omille hevosille maneesi ei ole mikään erikoinen nähtävyys, mutta tilaisuuteen mahtuu aina nuoria jotka ovat maneesissa käyneet vain muutaman kerran elämässään tai ehkä tulevat tilaisuudessa maneesiin ensimmäistä kertaa.

Queen esiintyi 3-vuotiaiden luokassa ja sai rakenteesta 9 pistettä, käynnistä kaksi pistettä, ravista ja laukasta kolme pistettä. Lisäpisteitä se sai yhden ja suvusta 2,5 pistettä. Yhteensä siis 20,5 pistettä ja KV-II-palkinto.

24.02.2018 Queen synnyttää huippuvarsoja

Tätä yhdistelmää oli suunniteltu jo pitkään ja sen jälkeen yritetty, yritetty ja yritetty. Oldfinion Masterpiece x Queen vd Halor yhdistelmällä oli jo kertaalleen syntynyt aivan upea musta ori joka sai alkunsa Queenin ollessa melko nuori tamma. Sen jälkeen se on kilpaillut kouluratsastuksessa ja näyttelyissä erittäin menestyksekkäästi minkä vuoksi halusinkin yhdistelmän uusia. Oli vaikeaa keksiä Oldfinion Masterpiecelle sopivaa tammaa, sillä ori itsessään on niin hieno. En missään nimessä halunnut varsalleni emää joka kalpenisi isän rinnalla. Nyt tätäkään ei tarvinnut pelätä vaan koko yhdistelmän sukutaulu on pelkkää huippuhevosta huippuhevosen perään. Kun vihdoin saimme Queenin tiineeksi olin tietysti onneni kukkuloilla. Ja kun varsa pitkän ja piinallisen odotuksen jälkeen syntyi! Se oli kaikkea sitä mitä olin toivonut.

Hevosen kuvat: Sporthorses Scholz
Virtuaalihevonen / a sim-game horse