Rosenhof Alfons

kuollut 04.01.2016 / virtuaalihevonen


Nimi Rosenhof Alfons Rotu, sukupuoli trakehner ori Syntymäaika 27.12.2014
VH-tunnus VH14-021-0609 Säkä, väri 170cm, musta Ikä 3v 30.12.2014 8v 10.01.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio Kasvattaja Rosenhof

Ch., VSN Ch., KTK-II, KRJ-I, YLA1, KVJ ABChampion-arvonimi myönnetty 29.11.2015
VSN champion-arvonimi myönnetty 30.12.2015

Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolle, 78p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 106,5p.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA1 palkinnolla, 97,5p.

Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi AB

Mielestäni Alfons muistuttaa hyvin paljon emäänsä ja hyvin vähän isäänsä. Onni sinänsä, sillä emän ratsastettavuus on huomattavasti parempi kuin isän. Alfons on virkeä ja tietyllä tavalla helppo ratsastaa. Se oppii nopeasti ja se on aina liikkunut hyvässä tasapainossa. Kaikki perusaskellajit ovat olleet siinä kuin valmiina asennettuna ja ratsastajan ei ole tarvinnut tehdä muuta kuin säädellä niitä mielensä mukaan ja ori on pystynyt toimimaan hyvin ilman suurempia tahtirikkoja tai tasapainon hakemisia. Kuitenkin, jos emä oli innokas hyppääjä niin Alfonsista ei voi sanoa samaa. Orin tekniikka on sillä saralla pahasti hakusessa, eikä se oikeastaan tunnu niistä touhuista juuri innostuneen. Ori on aina ollut etenkin piaffin mestari ja yleensäkin hyvää kokoamista vaativat tehtävät ovat olleet sen vahvuus kilparadoilla.

Kilpailuissa ori on yleensä hyvin valpas ja kilpailureissut ovatkin sille erityisen raskaita. Alfonsin kanssa on pyritty välttämään kisoja joissa joudutaan majoittumaan pidemmäksi aikaa. Suosiossa onkin ollut lähiseudun kilpailut missä pääsee mahdollisimman nopeasti kotiin lepäämään. Kyllä ori pidemmistäkin kilpailureissuista on selvinnyt kunnialla läpi, mutta se on yleensä niiden jälkeen tarvinnut pidemmän palautumisjakson yltääkseen taas jatkossa niihin huippusuorituksiin mihin se kykenee.

Tallissa ori on olevinaan tallin kingi, mutta ehkä se jää tämän hevosen kohdalla oletuksen asteelle. Jos tämä hevonen eläisi villihevosena niin se varmasti kävisi tasaisin väliajoin haastamassa johtajaoria ottaen kuitenkin joka kerta selkäsaunan. Sitkeyttä ja tarmoa tässä hevosessa on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, joten se varmasti yrittäisi ja yrittäisi kunnes ei vain enää fyysisesti pystyisi. Tallin tammojen perään Alfons huutelee yllättävän vähän. Se kyllä ilmoittaa omasta tulostaan ja tervehtii tulokkaat, mutta jatkuvaa meuhkaamista ja huutoa se ei ylläpidä vaikka onkin hyvin tarkkaavainen ympäristön tapahtumista.


Bardulf
trak, 171cm, rn

KTK-II, KRJ-I
Evert
171cm prn trak
Ivar
174cm prn trak
Emma
168cm prt trak
Bettina
168cm m trak
Ain’t No Sunshine xx
168cm trn xx
Berdina
167cm m trak
Anika
trak, 165cm, rn

VSN ch., KTK-II, KRJ-I, KRJ AB
Beat
168cm trn trak
Friedhelm
165cm rn trak
Beatrice
170cm prt trak
Abigail
162cm rn trak
Hanke
171cm rnkm trak
Adelheid
158cm rn trak


ii. Evert tunnetaan menestyneenä kouluratsuna. Punaruunikolta orilta löytyy suuret ja näyttävät liikkeet, joita se esittelikin upein tuloksin kilparadoilla. Evert kilpaili kouluratsastuksessa Grand Prix tasolla asti. Ori sai useita sijoituksia ja isoja rahapalkintoja arvokilpailuista. Evert on lempeä ja sitä pystyy käsittelemään ongelmitta erilaisissa tilanteissa. Hyvän luonteen ja kapasiteetin takia oria käytettiin runsaasti trakehnerien jalostuksessa. Nykyään Evert viettää eläkepäiviään Englannissa, ja saa viettää suurimmat osat päivistänsä suurilla laitumilla. Ori ei ole enään jalostuskäytössä, mutta herralta löytyykin jo kiitettävämäärä jälkeläisiä jotka ovat perineet Evertin liikkeet ja luonteen.

iii. Ivar oli punaruunikko, 174cm korkea trakehner ori, joka kilpaili suurimman osan elämästään kouluratsastuksessa. Liikkeiden perusteella Ivar olisi pystynyt suoriutumaan myös Grand Prix tason kilpailusta, mutta orin omistaja kilpailutti hevostaan ainoastaan intermediairen luokissa. Luonteeltaan kuuliainen ja ihmisystävällinen, höystettynä pienellä machoilulla. Ivar kilpaili monta vuotta kouluratsastuksessa ja saikin suuren määrän sijoituksia. Vihreämmille laitumille Ivar jouduttiin päästämään vanhuuden vaivojen takia, kunnioitettavassa 29-vuoden iässä.

iie. Emma oli huippusukuinen tamma, joka ei niinkään loistanut kilpailuissa, mutta sai näyttelyistä useammankin palkinnon. Tempperamenttisella tammalla oli selvät mielipiteet asioista ja niiden kääntämiseen saattoi mennä tovi, minkä takia kilparadoilla ei saatukkaan hirveästi menestystä. Punarautias väritys aiheutti paljon ihailua, jonka takia moni tarjoutuikin ostamaan tamman, vaikkeivät tienneet tämän todellista luonnetta. Emmalla kilpailtiin vain Vaativa A:n luokissa, välillä hyvin tuloksin ja välillä heikommin. Emma sai kymmenen jälkeläistä, kaikki kauniin punaisen sävyisiä ja hyvärakenteisia hevosia. Luonteissa on joillain sanomista, mutta hyvillä orivalinnoilla tämäkin tamma tuotti muutaman kelvollisen luonteisen hevosen maailmalle.

ie. Bettina on tunnettu trakehnerpiireissä. Musta, 168cm korkea koulutamma kilpaili parhaimpina vuosinaan jopa Grand Prix tason radoilla. Vaikkei ruusukkeita tuotu aina mukana, sai ratsastaja olla tyytyväinen tasaisiin suorituksiin. Bettina suoritti radat hienosti läpi, kunhan oli alkuun kokeillut, onko töitä pakko tehdä. Ratsastajan näytettyä kaapin paikan, toimi tamma moitteitta ja kuunteli pienimpiäkin apuja. Kilpaura pidettiin lyhyenä ja menestyksekkäänä, joten varsoja ehdittiin teettää useampi. Bettina sai kilpauransa jälkeen viisi hienoa varsaa, joista jokainen on kiertänyt tai kiertää edelleen maailmalla. Nykyään tamma elelee rodun kasvattajalla ja nauttii eläkepäivistään leppoisten maastolenkkien kautta. Silloin tällöin Bettina toimii talutusratsuna, eikä enää kokeile ratsastajiaankaan yhtä antoisasti kuin nuoruusvuosina.

iei. Ain’t No Sunshine xx toimi kenttäratsuna. Ori kilpaili CIC3 tasolla aktiivisesti ja lisäksi myös satunnaisesti vain koulu- tai estekilpailuissa. Samu menestyi parhaiten omassa lajissaan eli kenttäratsastuksessa, josta saikin itselleen useamman arvokilpailuvoiton. Samu oli väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeutta herralta löytyi 168cm. Ori oli luonteeltaan melko kuriton, mutta osasi käyttäytyä, jos oikeasti sitä vaadittiin. Ratsastaessa vauhtia oli yleensä paljon, minkä ansiosta esteradoilta saatiin hyviä aikoja. Oria käytettiin jalostuksessa niin kenttä-, este- kuin kouluratsujen luomiseen. Jälkeläisiä ei kuitenkaan syntynyt muutamaa kymmentä enempää, sillä jalkavaivojen takia ori jouduttiin päästämään vihreille laitumille jo 20-vuoden iässä.

iee. Berdina oli kuvankaunis, musta trakehner. Tamma oli maailman kiltein luonteeltaan, vaikka joskus toki Berdinallakin oli tammamaisia päiviä. Berdina toimi kisahevosena ja kisasi kouluratsastuksessa Intermediairen sekä Grand Prix tason luokkia. Kilpaura oli menestykäs, mutta arvokilpailuihin asti tammaa ei kuitenkaan viety. Karsinan oveen saatiin kuitenkin hieno värisuora erivärisiä ja kokoisia ruusukkeita ympäri maailmaa. Kilpailuita Berdina ei kuitenkaan kiertänyt viittä vuotta kauempaa, vaan siirtyi omistajaperheensä lapsille ratsuksi. Tamma koulutti perheen molemmista tyttäristä tasokkaat kouluratsastajat ja starttasi vielä näiden kanssa helpommilla kouluradoilla. Varsoja ei Berdinalla kuitenkaan ole kuin kaksi, vaikka suvussa vilisikin toinen toistaan laadukkaampia kouluhevosia. Koko elämänsä tamma eli omistajiensa luona, pienellä tilalla Saksassa. Siellä Berdina eli 32-vuotiaaksi, jonka jälkeen tamma päästettiin laukkaamaan taivaslaitumille.

ei. Beat on tummanruunikko 168cm korkea trakehnerori joka on kisannut aktiivisesti GP tasolla kouluratsastuksessa kotimaassaan Saksassa. Se on saavuttanut sijoituspaikan lähes jokaisessa kilpailussaan ja on monena vuonna ollut rotunsa kärkisijoilla 92 prosentin sijoitusprosentillaan. Beat on tunnettu erinomaisista liikkeistä, sen erityiseksi vahvuudeksi ovat nousseet askellajit ja takaosan työskentely, mitkä ovat suoneet orille monet voitot. Luonteeltaan ori on miellyttämishaluinen, älykäs ja innokas. Omistajilleen ja ratsastajalleen se on aina ollut luottohevonen, joka ei ole jättänyt kylmäksi odotusten suhteen. Viimeisen viiden vuoden aikana se on toiminut kisauran sijaan ahkerana siitoshevosena suuren kysynnän ansiosta. Lähes jokainen sen jälkeläisistä on menestynyt kouluratsastuksessa loistavasti ja ovat perineet myös näyttävät liikkeet sekä hyvän ja miellyttämishaluisen luonteen.

eii. Friedhelm oli 165cm korkea ruunikko trakehnerori. Se kisasi ahkerasti nuoruusvuosistaan asti kouluratsastuksessa GP tasolla ja olikin vanhuudenpäivillään kovan luokan kouluratsumestari. Ori aloitti kisaamisen nuorena nuoren omistajansa kanssa paikallisissa kilpailuissa ja kohosi ankaran työn saavutuksena pian kotimaansa eliittiratsuihin. Friedhelmin isä ja emänisä olivat olleet aikanaan kuuluisia siitoshevosia, joilta ori oli selvästi perinyt kouluratsunlahjansa omistajiensa iloksi. Se olikin selvästi onnistuneen jalostuksen tulos, vaikka sen emä oli elänyt harrastehevosen elämän sen suurempia meriittejä saavuttamatta. Luonteeltaan ori oli älykäs ja erittäin miellyttämishaluinen, vanhuusvuosinaankin orilta löytyi nuoren hevosen verran energiaa ja kuolikin vasta 23-vuoden iässä vanhuuteen.

eie. Beatrice oli punarautias trakehnertamma. Säkäkorkeutta tältä jättineidolta löytyi huimat 170cm. Tamma kisasi aktiivisesti kenttäratsastusta CIC4 tasolla ja olikin paikallista priimaa rakenteensa ansiosta. Sillä oli hyvät liikkeet kouluratsastukseen, vahva takaosa esteratsastukseen ja sulava mutta lihaksikas rakenne kenttäratsastukseen. Tamma kisasi kansainvälisen kenttäratsastuksen ohella myös koulu- ja esteratsastusta aluekilpailuissa. Suuren siittolan kasvattina Beatricen kilpailu-ura jäi kuitenkin harmittavan lyhyeksi, sillä tammaa haluttiin käyttää siitostammana sen hyviä ominaisuuksia hyödyntäen. Tamma jättikin jälkeensä kymmenen loistavaa ja potentiaalista varsaa, joille kaikille se periytti hyvää ja herkkää luonnetta sekä kapasiteettia kilparadoille.

ee. Abigail on ruunikko, 162cm korkea trakehnertamma. Se on kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastuksessa nuorempana menestyksekkäästi – erityisesti kouluratsastuksessa tamman voittoprosentti ei ole jättänyt mitään mielikuvituksen varaan. Elää nykyään siitostamman elämää kotimaassaan Saksassa paikallisessa trakehnersiittolassa. Suurin osa sen varsoista on kisannut kouluratsastuksessa sekä esteratsastuksessa hyvin. Luonteeltaan tamma on innokas ja eteenpäinpyrkivä, miellyttämisenhaluinen sekä älykäs — täydellinen trakehneninhevonen luonteeltaan. Hyvän ratsuominaisuuden lisäksi tamma on siis periyttänyt varsoilleen myös täydellistä luonnetta.

eei. Hanke oli ruunikonkimo 171cm korkea trakenherori, joka oli kotimaansa suosituimpia jalostusoreja kouluratsulinjoissa. Sen sanotaan periytyvän kouluratsujen kuninkaallisia, onhan Hanken isän- että emänlinja täynnä loistavaakin loistavempia GP tason kouluratsuja. Se kisasi aktiivisesti ympäri maata ja edusti kotimaataan lähes jokaisessa kansallisessa kouluratsastuskisassa. Sijoitusprosentti orilla oli kovan sukunsa tapaan 98 prosenttia, eikä voittoprosentti tuosta paljoa huonontunut. Ori jätti jälkeensä yli tuhat jälkeläistä, joille se periytti kouluratsujen siniverta sekä älykästä että miellyttämishaluista luonnetta.

eee. Adelheid oli 158cm korkea ruunikko trakehnertamma, joka toimi lähes koko elämänsä harrastehevosena omistajattarelleen. Tamma kisasi muutamassa kenttäratsastuskilpailussa aluetasolla mutta ei menestynyt, joten tamma toimi kokopäiväisenä hevosystävänä maastolenkkien merkeissä. Adelheid oli mitä ihanin luonteeltaan, se olisi varmasti tullut syliin jos olisi vain päässyt. Omistajattaren vanhetessa hän halusi saada rakkaasta tammastaan jälkeläisen ja astutti tamman yhdellä parhaimmista jalostusoreista, josta tamma varsoi mitä hurmaavimman tammavarsan.
sukuvelvitys © Rosenhof (isä: Inka / emän: alaera)

Jälkeläiset

  sukup. Nimi   Menestys
  FWB ori Oldfinion Alfonso   Kantakirjattu hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
  TRAK ori Oldfinion Codens   3v Kouluvarsojen laatuarvostelussa II-palkinto, 26,5p.
  TRAK tamma Oldfinion Edlyn   Kantakirjattu III-palkinnolle.
  TRAK ori Caucasus NON   Kantakirjattu hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
  3v Kouluvarsojen laatuarvostelussa II-palkinto; ikäryhmänsä Paras puoliverinen.
  TRAK tamma Escorant Aletheia   ktk kelp
  OLD ori Oldfinion Damien   3v Kouluvarsojen laatuarvostelussa III-palkinto, 18,5p.
  Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
  Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
  TRAK ori Oldfinion Athamas  


Kilpailut

NJ näyttelyt VSN näyttelyt
17.03.2015, Einfall, irtoSERT tuom. pipariina. & pt. pipariina.
25.04.2015, Kvick, irtoSERT tuom. Kerppa & pt. Jannica
09.05.2015, Satulinna, irtoSERT tuom. Kerppa & pt. Jannica

Champion-arvonimi myönnetty 29.11.2015

11.01.2015, Rosenhof, RCH tuom. Vibaja
15.02.2015, Ionic, RCH, tuom. Sirpa
10.03.2015, Barricade Warmbloods, RCH tuom. taffel
05.04.2015, Barricade Warmbloods, RCH tuom. Sirpa
01.11.2015, Brokeback, RCH tuom. dookie
28.11.2015, Meadow Hill, RCH tuom. taffel
24.12.2015, Alondra, RCH tuom. taffel
14.12.2015, Marvellous Herrings, RCH tuom. dookie

VSN Champion-arvonimi myönnetty 30.12.2015
KRJ:n alaiset
31.03.2015, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Prix St. Georges, 2/34
10.01.2015 KRJ Petäjävaara, Grand Prix » 1/30
12.01.2015 KRJ Kilpailukeskus Holmberg, Vaativa B » 6/60
13.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 3/30
13.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 4/30
13.01.2015 KRJ Dainty, Vaativa B » 3/30
14.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 4/30
14.01.2015 KRJ Fiktio, Vaativa B » 7/50
14.01.2015 KRJ Ventos, Grand Prix » 6/40
15.01.2015 KRJ Dainty, Vaativa B » 4/30
15.01.2015 KRJ Kultakylän siittola, Grand Prix » 4/30
15.01.2015 KRJ Hymni, Vaativa B » 2/30
16.01.2015 KRJ Dainty, Vaativa B » 1/30
16.01.2015 KRJ Raden Stal, Grand Prix » 2/30
16.01.2015 KRJ Raden Stal, Grand Prix » 5/30
16.01.2015 KRJ Kilpailukeskus Holmberg, Vaativa B » 3/60
17.01.2015 KRJ Kilpailukeskus Holmberg, Vaativa B » 4/60
17.01.2015 KRJ Petäjävaara, Vaativa A » 5/30
18.01.2015 KRJ Dainty, Vaativa B » 4/30
18.01.2015 KRJ Dainty, Vaativa B » 2/30
18.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 2/30
18.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 5/30
19.01.2015 KRJ Hymni, Vaativa B » 3/30
19.01.2015 KRJ Stal Lycan, Grand Prix » 1/30
19.01.2015 KRJ Petäjävaara, Grand Prix » 4/30
19.01.2015 KRJ Stal Lycan, Grand Prix » 5/30
20.01.2015 KRJ Hymni, Vaativa B » 3/30
20.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 4/30
20.01.2015 KRJ Aida Connemaras, Vaativa B » 1/40
21.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 3/30
21.01.2015 KRJ Mirrormere Stables, Vaativa B » 3/30
21.01.2015 KRJ Aida Connemaras, Vaativa B » 1/40
21.01.2015 KRJ Stal Lycan, Grand Prix » 4/30
22.01.2015 KRJ Blackwoods, Vaativa B » 4/30
23.01.2015 KRJ Blackwoods, Vaativa B » 4/30
23.01.2015 KRJ Hymni, Vaativa B » 3/30
24.01.2015 KRJ Muiston suomenhevoset, Vaativa A » 1/40
25.01.2015 KRJ Muiston suomenhevoset, Vaativa A » 4/40
26.01.2015 KRJ Hymni, Vaativa B » 3/30
27.01.2015 KRJ Royan, Grand Prix » 3/40
30.01.2015 KRJ Muiston suomenhevoset, Vaativa A » 4/40


Päiväkirja

03.02.2015, hankintalistalla uusi jalostusori
Meillä oli tallilla jos lähes kriisiksi muodostunut ongelma. Meillä ei nimittäin ollut riittävästi riittävän hyviä hevosia ylläpitämään kasvatustoimintaa. Ja nimenomaan oldenburgeista oli puute. Suvultaan sopivan mittaisia oldenburgeja kyllä löytyy, mutta tällä kertaa halusimme käyttöön hevosia jotka myös sukunsa puolesta ovat kilpailleet. Ei auttanut muu kuin pistää markkinoille ilmoitus, että haemme talliin puoliveristä oria jonka vanhemmat ovat sekä kantakirjattuja, että kisanneita. Olin tietyllä tapaa valmistautunut ottamaan talliin uuden nuoren hevosen, jopa ihan varsan, vaikka niitä meillä on tällä hetkellä omaan makuun ihan riittävästi. Onneksemme Rosenhofissa oli tarjolla jo hieman vanhempi ori Alfons joka oli muunmuassa kantakirjakelpoinen ja kaikenlisäksi kilpaillut Grand Prix-tasolla. Ainut miinus oriissa oli, että sen isä ei ollut kantakirjattu. Mutta kun sekin oli kantakirjakelpoinen niin uskalsin tälle hevoselle kotia tarjota. Kunhan Alfonsin isä ja Alfons itse on kantakirjattu, niin ori on meille täysin valmis jalostusori. Tämä sopii meidän suht vaihdikkaaseen elämään paljon paremmin kuin aloittaa täysin nollasta taas ratsutus, kilpailutus... Eli pääsemme heti itse asiaan, siihen mihin oria ylipäätään talliimme lähdimme hakemaan. Rosenhof sijaitsee Saksassa, mutta meidän onneksi Alfons on kilpaillut pääasiassa Suomessa ja viimeiset kilpailut ovat olleet Muiston Suomenhevosten tiloissa eikä oria ole vielä keretty siirtämään takaisin kasvatustilalleen. Näin ollen pääsin tekemään oriista nopeat kaupat. Niin nopeat, että kuskasin sen siltä seisomalta koeratsastuksesta Oldfinion Dressageen.

21.05.2015, ulalaa mitä varsoja
Ihan ei ole mennyt Alfonsin varsasuunnitelmat niin kuin itse ajattelin. Kun itse ostin sen lähinnä oldenburg jalostukseen, mutta näyttää siltä, että varsat ovat pääasiassa suomalaisia puoliverisiä ja trakehnereita. Noh, eipä tuo meitä haittaa. Varsinkin kun katsoo millaisia jälkeläisiä tämä ori on jättänyt. Kolme on syntynyt oman kasvatusliitteemme alle. FWB ori Oldfinion Alfonso jonka olisi voinut rekisteröidä myös oldenburgiksi, mutta uusi omistaja halusi sen FWB:nä. Sitten on upea kimo ori Oldfinion Codens jossa silmä lepää. Tuo ori syntyi kun Faconden omistaja Frida lainasi meille hienoa tammaansa Cadence NONia. Myös Alfonsin kasvattaja lainasi meille tammaa Rosenhof Eddaa ja tuon tamman varsan Oldfinion Edlynin jätin itselleni. Edlyn kantakirjattiinkin heti kolmannelle palkinnolle. Nonshein käytti Alfonsia tammalleen josta syntyi sitten ykköspalkinnon kantakirjaori Caucasus NON. Ori onkin aika ilmestys. Oikea Uljas Musta! Nuorin varsoista on myös musta tamma Escorant Aletheia jonka toivon näkeväni pian kantakirjattuna. Enää en tarjoa Alfonsia ulkopuolisille tammoille vaan keskityn käyttämään sitä ainoastaan omilleni.


25.04.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Minni
Saapuessani kentälle ratsukko oli jo lopettelemassa alkuverryttelyjä. Tervehdin ratsastajaa ja pyysin häntä siirtämään Alfonsin laukkaan. Aluksi ratsukko sai hakea hyvää tempoa ja eteenpäin vievää laukkaa. Kun ori laukkasi hyvää tahtia eteenpäin, ohjeistin ratsastajaa kokoamaan orin laukkaa. Kun ratsastaja sai koottua Alfonsin laukan ja ratsastettua sen hyvään tempoon, sai ratsukko aloittaa keskihalkaisijalla laukanvaihdot. Aluksi ratsukko sai tehdä vaihdot jokaisen kirjaimen kohdalla. Kun vaihdot onnistuivat molempiin suuntiin, sai ratsukko ottaa välikäynnit, ennen uutta tehtävää. Ohjien keräyksen jäkeen ratsukko sai alkaa tekemään vaihtoja joka toisella askeleella. Aluksi ratsastaja sai taas kasata Alfonsin laukkaa sekä tarkistaa että ori etenee reippaasti eteenpäin. Vaihdot sujuivat ratsukolta mallikkaasti, joten lopuksi ratsukko sai tehdä vielä vaihdot jokaisella askeleella molempiin suuntiin. Kun vaihdot sujuivat jokaisella askeleella, sai ratsukko aloittaa loppuverryttelyt.

25.05.2015, valmentaja: Rosalind Brammer kirjoittanut omistaja
Iik! Viimeinen valmistautuminen ja paniikki ennen KRJ:n laatuarvostelua. Pitkään mietin, että ilmoitanko Alfonsin kesäkuun tilaisuuteen ja vihdoinkin sain päätöksen tehtyä ja se oli tietysti myönteinen. Halusin Rosan valmentavan meitä vielä ennen koetusta, jotta ori näyttäisi tilaisuudessa oikeasti parhaita puoliaan. Teimme paljon avaavia ja nopeita tehtäviä joiden tarkoituksena oli pitää Alfons hereillä. Etenkin laukassa teimme ihan perus askeleen pidennyksiä, lisäyksiä ja taivutuksia. Alfons tuntui koko tunnin ajan todella miellyttävältä ratsastaa ja saimmekin Rosalta paljon kehuja hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä. Jos mitään yllättävää ei tapahdu ja Alfons ei sairastu tai loukkaannu niin sillä on todella hyvät mahdollisuudet tuoda laatuarvostelusta kotiin jopa ykkös palkinto.virtuaalihevonen
hevosen kuvat: Van Uutert